Referenssit

 

Asiakkaitamme ovat yritykset ja julkisen sektorin toimijat, jotka haluavat parantaa kiinteistön tai ulkoalueiden valaistusta ja siirtyä huoltovapaaseen LED-valaistukseen. Toimitamme innovatiivisia ja älykkäästi ohjattavia valaistusratkaisuja mm. teollisuuteen, kauppakeskuksiin, kauppoihin, oppilaitoksiin, urheilutiloihin ja logistiikkahalleihin. Tutustu tuottamiimme valaistusratkaisuihin erilaisissa toimintaympäristöissä.

Alt
Alt

Rocla

Alt

70 %
Energiansäästöt
 
Alt

4 vuotta
Takaisinmaksuaika
 
Alt

520
Valaisinta
 

Rocla - Trukkitehtaan valaistus, Järvenpää

 

”Tämä oli harvinainen projekti, sillä se vietiin läpi asetettua aikataulua nopeammin ja hanke pysyi täysin budjetissa. Eikä projektista syntynyt meille yhtään ylimääräisiä henkilöstökuluja. Avaimet käteen -kokonaistoimitus tarjosi meille erittäin hyvän asiakaskokemuksen”  

Anssi Haataja, Business Developement Manager, Rocla Oy
 

Valoremontti suunnitteli ja toteutti Roclan trukkitehtaan sisävalaistuksen ja ulkovalaistuksen. Tuotantotilojen valaistus toteutettiin langattomasti ohjattavalla valaistusjärjestelmällä, jonka ansiosta työhön kuluva aika saatiin puolitettua verrattaessa perinteisesti ohjattavaan järjestelmään. Projektin lähtökohtana oli parantaa työntekijöiden työssä viihtyvyyttä, työturvallisuutta ja saavuttaa energiansäästöjä.

Älykkäästi ohjautuva valaistusjärjestelmä säästää paitsi rahaa, mahdollistaa myös tilojen käyttötarkoitusten muutokset helposti aikaa säästäen. Sekä yksittäin että ryhmissä ohjattavalla valaistuksella valo saadaan kohdennettua sinne, missä sitä tarvitaan. Koko tehtaan valoremontti toteutettiin tehokkaasti kolmessa kuukaudessa tuotantoa häiritsemättä.

Lopputuloksena Roclan toiminnan tehokkuus nousi 7 % ja  tuotannon laatuongelmat vähenivät LED-valaisimien tuottaman paremman ja luonnollisemman värintoistokyvyn ansiosta. Saadun palautteen mukaan työhyvinvointi kasvoi 98 % ja henkilöstö koki työviihtyvyyden parantuneen.

Lue lisää projektista Philipsin www-sivustolta
Alt
Alt
Alt

Tibnor

Alt

85 %
Energiansäästöt
 
Alt

4 vuotta
Takaisinmaksuaika
 
Alt

123
Valaisinta
 

Tibnor - teknisen palvelukeskuksen valaistus, Hyvinkää

 

”Kirsikkana kakun päälle saimme enemmän kuin mitä odotimme. Energiansäästöjen lisäksi valon laatu yllätti meidät positiivisesti. Virheiden määrä vähenee ja työteho paranee, kun valaistus on kunnossa. Valoremontti Oy lunasti kaikki lupaukset. Meille jäi hyvin positiivinen kokemus uudesta toimittajasta”  

Kimmo Halme, Tuotantopäällikkö, Tibnor Oy
 

Tibnor on SSAB:n tytäryhtiö ja vastaa pohjoismaisten teollisuusyritysten teräs- ja metallitarpeista. Tibnorin Hyvinkään palvelukeskuksessa on suuret, eri alueisiin lohkotut varastohallit, joissa varastoidaan ja siirrellään kookkaita metallituotteita trukeilla ja hallinostureilla. Varastohallissa oli aiemmin vuosikymmeniä vanhat suurpainenatriumvalaisimet, joista osa oli jo elinkaarensa päässä ja varaosien saatavuus vaikeaa.

Valaistuksen avulla haluttiin parantaa työskentelyolosuhteita, sillä vanhojen valaisimien keltainen valo ja värintoisto koettiin heikoksi. Työturvallisuuden lisäksi uudistuksella haettiin säästöjä energiankulutukseen, pitkää elinkaarta ja huoltovapautta.

Valoremontti Oy:n tarjoama Philips GreenWarehouse -valaistusjärjestelmä tarjoisi oikean ratkaisun Tibnorille, ja Valoremontti hoiti valaistuksen uudistuksen avaimet käteen -kokonaistoimituksena. Valaistusjärjestelmä oli helppo asentaa olemassa olevien valaisimien tilalle, sillä uutta kaapelointia ei tarvittu ja järjestelmän asetukset määritettiin vain muutamassa minuutissa langattomilla ohjaimilla. Tibnor saavutti GreenWarehouse -järjestelmällä juuri niitä hyötyjä, joita haettiin ja sen vuoksi tähän teknologiaan päädyttiin.

Projektia tarkasteltiin myös kestävän kehityksen kannalta ja uusi valaistusjärjestelmä auttaa Tibnoria vähentämään CO2-päästöjä.

Lue lisää projektista Tibnorin www-sivustolta
Alt
Alt
Alt

Halton

Alt

70 %
Energiansäästöt
 
Alt

1,8 vuotta
Takaisinmaksuaika
 
Alt

1700
Valaisinta
 

Halton - Kausalan tehtaan valaistusuudistus
 

"Referenssit, asiakkaan ymmärtäminen, laadukkaat Philipsin tuotteet ja helppo kokonaistoimitus olivat syitä, miksi valitsimme kumppaniksi Valoremontti Oy:n"

Hannu Hokkanen, Tehtaanjohtaja, Halton Oy
 

Halton Group on maailman johtava sisäilmastoratkaisujen toimittaja vaativiin erikoisympäristöihin. Yhtiö kehittää ja toimittaa tuotteita, palveluja ja ratkaisuja kaupallisista ja julkisista kiinteistöistä terveydenhuoltoon ja laboratorioihin, ammattikeittiöihin ja ravintoloihin sekä laivoihin ja energiantuotantoympäristöihin. Halton valitsi Valoremontin Kausalan tehtaan valaistusuudistuksen kokonaistoimittajaksi ja valaistukseksi Philipsin LED-valaistusjärjestelmän. Uudella valaistuksella haetaan ensisijaisesti energiansäästöjä, huoltovapautta, parempaa valaistustasoa ja valon laatua.


Viisi syytä, miksi Halton valitsi Valoremontin kumppanikseen:

Referenssit
Valoremontilla on tyytyväiset asiakkaat ja vahvat näytöt vaativista valaistusprojekteista.

Asiakkaan ymmärtäminen
Valoremontti ymmärsi asiakkaan tarpeet ja pystyi ratkaisemaan asiakkaan ongelman löytäen parhaiten soveltuvan valaistusratkaisun tehtaan valaistustarpeisiin.

Luottamus
Asiakkaan ja Valoremontin asiantuntijatiimin henkilökemiat ja näkemykset kohtasivat. Valoremontilla on asiakaslähtöinen ja asiantunteva toimintatapa sekä laadukkaat tuotteet.

Kokonaistoimitus
Koko tehtaan valaistus hoidetaan tehokkaasti ja nopeasti avaimet käteen -toimituksena.

Ajoitus
LED-valaistusta on harkittu, tutkittu ja kokeiltu Haltonilla jo usean vuoden ajan. Laadukas tekninen ratkaisu, investoinnin lyhyt takaisinmaksuaika ja suuret energiansäästöt loivat hyvät edellytykset investointipäätökselle.

 

Alt
Alt
Alt

Carlson

Alt

67 %
Energiansäästöt
 
Alt

2 vuotta
Takaisinmaksuaika
 
Alt

3000
Valaisinta
 

Laadukas valaistus tuo paremman asiointikokemuksen Carlsonin rautakaupoissa 

 

”Olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen. Myymälän valaistus parani niin paljon, että se jopa hämmentää työntekijöitä po­sitiivisella tavalla. Asennukset saatiin valmiiksi nopeammassa aikataulussa, kuin oli suunniteltu. Kaikin puolin ajankohta valoremontille oli juuri oikea,” kiittelee Carlsonin myymälänjohtaja Atte Räsänen.

 
Oy Carlson on vuonna 1859 perustettu vähittäis- ja tukkukaupan yritys. Asiantuntevasta palvelustaan tunnettu Carlson tarjoaa työpaikan lähes 400:lle kaupan ammattilaiselle. Itä-Suomessa toimiva Carlsonin rautakauppaketju on valinnut Valoremontin kuuden rautakauppansa valaistuksen kokonaistoimittajakseen. Myymälöiden sisävalaistus oli jo elinkaarensa loppuvaiheessa ja loppuun palaneet loisteputket vaativat jatkuvaa vaihtotyötä. Nykyinen valaistus ei myöskään tuottanut enää riittävän hyvää valaistusta myymälöiden tarpeisiin. Vanhat loisteputkivalaisimet kuluttivat melkoisesti sähköä, joten valoremontin avulla haluttiin vähentää energian kulutusta ja saada aikaiseksi kustannussäästöjä.
 
Parantunut valaistus saa kiitosta Mikkelin rautakaupassa
 
Mikkelin rautakaupassa vanhat loisteputket korvattiin laadukkailla Philips LED-valoputkilla, jotka asennettiin olemassa oleviin runkoihin. Asennustyö sujui joutuisasti ja kaikki myymälän yli 800 valoputkea vaihdettiin uusiin suunniteltua aikataulua nopeammin, vain yhdessä viikossa. Valaistuksen laatu yllätti positiivisesti ja uusi valaistus saa heti kiitosta henkilökunnalta. Tiloissa on mukavampi työskennellä, liikkua ja tuotteetkin tulevat houkuttelevammin esille. Laadukas valaistus tuo paremman asiointikokemuksen myös Carlsonin asiakkaille.
 
Alt
Alt
Alt

K Caara

Alt

69 %
Energiansäästöt
 
Alt

1,5 vuotta
Takaisinmaksuaika
 
Alt

600
Valaisinta
 

K Caara - Autokaupan valaistus, Helsinki 

 

”Valaistusuudistus vietiin Valoremontin toimesta nopeammin mitä odotimme. Projekti hoidettiin alusta loppuun sujuvasti ja projektinjohto piti meidät jatkuvasti tietoisina asennustyön tilanteesta ja vaiheista.”

Sarno Pitenius, Johtaja, K Caara Helsinki
 
K-Caara on Suomen suurin Volkswagen-konsernin edustamien merkkien jälleenmyyjä ja toimii osana Kesko konsernia. Herttoniemen toimipiste on Suomen suurin täyden palvelun autotalo. K-Caara valitsi Valoremontin automyymälän valaistusuudistuksen kokonaistoimittajaksi.
 
Tavoitteena parempi asiakaskokemus
 
Automyymälän valaistustasoa haluttiin parantaa, koska hyvä valo on keskeinen tekijä hyvän asiakaskokemuksen saavuttamiseksi ja paremman valaistuksen myötä vaihtoautot ovat paremmin asiakkaiden näkyvillä. Parantuneen ostokokemuksen lisäksi valaistusuudistuksen tavoitteena oli henkilökunnan työviihtyyvyyden lisääntyminen ja toiminnan tehostuminen. Myymälän valaistus oli toteutettu vanhoilla loisteputkivalaisimilla. Vanhoja loisteputkia jouduttiin jatkuvasti uusimaan ja huoltokustannukset olivat suuret. Uudella valaistuksella tavoiteltiin myös energiansäästöjä. Valoremontti vaihtoi vanhat loisteputket Philipsin korkealaatuisiin T5 ja T8 LED-putkiin avaimet käteen toimituksena. Projektin tuloksena myymälän valaistustaso ja valaistuksen laatu parani huomattavasti.
 
Alt
Alt
Alt

Neste

Alt

94 %
Energiansäästöt
 
Alt

1 vuosi
Takaisinmaksuaika
 
Alt

112
Valaisinta
 

Neste - Kilpilahden keskuskorjaamon valoremontti, Porvoo
 

Neste Kilpilahden öljynjalostamon keskuskorjaamon vanhat elohopeavalaisimet vaihdettiin älykkäästi ohjautuvaan valaistusjärjestelmään. Philipsin tehokkailla LED-valaisimilla, valaistuksen ohjauksella sekä ammattitaitoisella valaistussuunnittelulla saavutimme 94 % energiansäästöt noin yhden vuoden takaisinmaksuajalla. Valaisimien määrä puoliintui ja korjaamohallin valaistus muuttui huoltovapaaksi. Valaistusuudistuksen myötä työtilojen valaistuksen taso parani huomattavasti, joka lisää työviihtyvyyttä ja helpottaa tarkkuutta vaativien töiden tekemistä. Asennustyö ja ohjausjärjestelmän ohjelmointi suoritettiin noin viikossa.

 

Alt
Alt

Pyroll Group

Alt

75 %
Energiansäästöt
 
Alt

3 vuotta
Takaisinmaksuaika
 
Alt

650
Valaisinta
 

Pyroll - Tehtaiden ja varastojen valaistus


”Laadukas valaistus on parantanut varastojen työturvallisuutta ja tuonut tehtaille selkeitä säästöjä energiankulutukseen”.

Petri Kuitunen, Tuotantopäällikkö
 

Pyroll, yksi Pohjoismaiden johtavista paperin, pahvin, kartongin ja muovin jalostajista, päätti vaihtaa vanhojen energiasyöppöjen valaisimien tilalle energiatehokkaat ledit ja älykkäät valaistusjärjestelmät. Tampereella, Tervajoella, Valkeakoskella, Tuusulassa ja Siltakylässä sijaitseviin tuotantolaitoksiin toteutettiin uudistus avaimet käteen -toimituksena. Tuotantotilojen lisäksi valaistus uusittiin myös toimistoihin, varastoihin ja ulkoalueille.
 
Valaistuksen avulla Pyroll pääsi asetettuihin tavoitteisiin, jotka olivat energiansäästöt, huoltovapaus ja huoltokustannusten minimointi, työturvallisuuden ja työviihtyvyyden parantaminen. Ratkaisuksi valittiin Philipsin korkealaatuiset valaistustuotteet ja valaistusohjeusjärjestelmät, jonka avulla valaistusta voidaan ohjata älykkäästi tilojen käytön mukaan. Uusi valaistusjärjestelmä toi 75 % energiansäästöt. Joustava järjestelmä mahdollistaa myös tulevaisuudessa tarvittavat muutokset, mikä maksimoi ympäristöystävällisen valaistuksen jatkossakin.
 

 

 

Alt
Alt

Consolis Parma

Alt

75 %
Energiansäästöt
 
Alt

3 vuotta
Takaisinmaksuaika
 
Alt

51
Valaisinta
 

Parma - Betonielementtitehtaan valaistus, Kotka
 

"Työntekijöiltä saatu palaute on positiivista. Valoisuus vaikuttaa myös työviihtyvyyteen ja nostaa tuottavuuttamme”.

Jari Karvonen, Tehdaspäällikkö
 

Parman Kotkan tehtaan valaistuksen uusimisen myötä kiinteistön valaistukseen kuluva energia saatiin pudotettua neljännekseen. Asiakkaan toiveena oli löytää valaistusjärjestelmä, joka mahdollistaa kiinteistölle tuntuvat energiansäästöt, mutta ei vaadi kaapelointia ja on asennusteknisesti helposti toteutettavissa. Kohteeseen valittiin langattomasti ohjattava Philips GreenWarehouse-järjestelmä, jossa älykkyys on integroituna itse valaisimeen. Näin vältyimme turhalta kaapeloinnilta ja asennustyöt saatiin tehtyä nopeasti asiakkaan tuotantoa häiritsemättä. Parman Kotkan tehtaan valaistus uusittiin viikossa.
 

Alt
Alt

NEOT

Alt

65 %
Energiansäästöt
 
Alt

6 vuotta
Takaisinmaksuaika
 
Alt

550
Valaisinta
 

NEOT Group satamaterminaalien valaistuksen suunnittelu
 

NEOT Group on suomalainen öljy- ja biopolttoaineiden hankintayhtiö. NEOT toimittaa polttoaineet mm. St1, ABC ja Shell-huoltoasemaketjuille. Valoremontti toteutti NEOT:in Haminan, Porin ja Oulun terminaalien valaistussuunnitteluprojektit sisältäen sisä- ja ulkoaluevalaistuksen. Satamaterminaaleissa harjoitetaan polttoainekäsittelyä sekä nestemäisten kemikaalien ja öljytuotteiden siirtokuormausta sekä varastointia. Terminaalitoimintaa ohjaa tinkimätön lainsäädännön, ympäristönäkökohtien ja turvallisuusriskien huomioiminen. Valaistussuunnitelman tavoitteena oli erityisesti turvallisuuden parantaminen, teknisesti laadukas valaistusjärjestelmä sekä energiansäästöt. Suunnittelutyössä huomioitiin toimialan valaistusstandardit.

 

 

Alt
Alt

ILP-Group

Alt

70 %
Energiansäästöt
 
Alt

3,5 vuotta
Takaisinmaksuaika
 
Alt

270
Valaisinta
 

ILP Group - Satamaterminaalin valaistus, Kotka


"Sen lisäksi, että saavutamme hankkeen myötä suuret kokonaissäästöt, parantaa uusi valaistusjärjestelmä valon laatua merkittävästi. Terminaalissa operoidaan kaikkina vuorokauden aikoina kesät ja talvet. Paremman valaistuksen myötä työturvallisuus ja työvire paranee”.

Tom Stenroth, Terminaalijohtaja
 

Valoremontti toteutti ILP-Groupin Mussalon sataman logistiikkaterminaalin valaistuksen. Projektissa uusittiin alueella sijaitsevien neljän logistiikkavaraston, toimistojen, huoltohallien sekä piha-alueen valaistus. Asiakkaan toiveena oli löytää laadukas valaistus, joka mahdollistaa suuret energiansäästöt. Sen lisäksi uusi valaistusjärjestelmä parantaa valon laatua merkittävästi. Terminaalissa operoidaan kaikkina vuorokauden aikoina kesät ja talvet. Paremman valaistuksen myötä työturvallisuus ja työvire paranee. Valaistuksen uudistus toteutettiin hämärä- ja liiketunnistukseen perustuvalla ohjauksella.

 

Alt
Alt
Alt

Haminan kaupunki

Alt

79 %
Energiansäästöt
 
Alt

3,5 vuotta
Takaisinmaksuaika
 
Alt

36
Valaisinta
 

Haminan kaupunki - Ruissalon liikuntahallin valaistus


”Valaistus on tasainen, häikäisemätön ja helposti ohjattavissa tarpeen mukaiseksi”.
 
Tommi Saarainen, Sähkötöiden johtaja, Haminan kaupunki
 
Valoremontti uudisti Haminan kaupungin ylläpitämän Ruissalon liikuntahallin vanhan loisteputkivalaistuksen LED-tekniikkaan hallin suurremontissa syksyllä 2017. Uusi valaistusjärjestelmä toteutettiin avaimet käteen -toimituksena. Valaisimiksi valittiin laadukkaat Philipsin urheilutiloihin kehitetyt erikoisvalaisimet, jotka luovat tilaan tasaisen ja häikäisemättömän valaistuksen. Valaisin on rakenteeltaan kestävä ja se on läpäissyt kansainvälisen pallotestin (DIN VDE 0710-13), joten ne soveltuvat hallissa tapahtuvaan pesäpalloharjoitteluun. Esiohjelmoidun valaistuksen ohjauksen avulla erilaisia valaistustilanteita voidaan valita nappia painamalla riippuen minkälainen tilaisuus on käynnissä. Uusi valaistus on erittäin energiatehokasta, niitä ei tarvitse huoltaa ja niiden elinikä on yli 10 vuotta. Suomen Ympäristökeskus palkitsi projektin kuukauden päästövähentäjänä.
 
Lue lisää Haminan kaupungin www-sivustolta
Alt
Alt

Eltete

Alt

70 %
Energiansäästöt
 
Alt

3,5 vuotta
Takaisinmaksuaika
 
Alt

350
Valaisinta
 

Eltete - tuotantolaitoksen valaistus, Loviisa


"Valoremontti on kaikenkaikkiaan luotettava kumppani ja projekti valmistui täsmällisesti luvatussa aikataulussa. Projektitoimituksen nopeus ja helppous ylitti odotuksemme."

Jarno Tolonen, Tehtaanjohtaja

Eltete TPM Oy on yksi maailman johtavista ympäristöystävällisten kuljetuspakkausratkaisujen tuottajista. Eltete valitsi Valoremontin toteuttamaan Loviisan tehtaan kokonaisvaltaisen valaistuksen uudistamisen. Valintakriteereinä olivat mm. korkealaatuiset tuotteet ja kokenut kokonaistoimittaja, joihin Philips ja Valoremontti toivat luotettavan ratkaisun. Tavoitteena oli energiasäästöt, työturvallisuuden lisääminen, valaistuksen laadun parantaminen sekä huoltovapaus. Asennukset suoritettiin arkisin työpäivien aikana tehtaan tuotantoa häiritsemättä.

 

 

Alt
Alt

Kauppakeskus Pasaati

Alt

72 %
Energiansäästöt
 
Alt

1 vuotta
Takaisinmaksuaika
 
Alt

776
Valaisinta
 

Kauppakeskus Pasaati on monipuolinen kauppakeskus aivan Kotkan sydämessä.  Suomen 15. suurin ja Kaakkois-Suomen toiseksi suurin kauppakeskus tarjoaa yhden katon alla laajan liikkeiden, ravintoloiden, kahviloiden ja palveluiden valikoiman.

Kauppakeskus valitsi Valoremontin uudistamaan kahdessa kerroksessa toimivan pysäköintihallin valaistuksen. Valoremontin energiasäästöt ovat 72 % ja investoinnin takaisinmaksuaika on vain yksi vuosi. Valoremontin myötä tilojen valaistuksen laatu parani merkittävästi. Se lisää asiakkaiden viihtyvyyttä ja turvallisuutta. Valoremontti toteutettiin kahdessa viikossa asiakkaita häiritsemättä.

 

 

 

Alt
Alt

Sulzer

Alt

87 %
Energiansäästöt
 
Alt

2 vuotta
Takaisinmaksuaika
 
Alt

114
Valaisinta
 

Sulzerin varasto- ja pakkaamokäytössä toimivaan 5000 neliömetrin suuruiseen halliin toteutettiin Valoremontin toimesta uusi valaistusjärjestelmä. Projektin tavoitteena oli energiasäästöt, työturvallisuuden ja työympäristön laadun parantaminen. Valaistuksen ohjaus toteutettiin langattomasti ohjattavilla Philips GreenWarehouse -valaistusjärjestelmällä, jonka ansiosta vältyttiin kalliilta ja työläältä uudelleenkaapeloinnilta. LED-valaistusjärjestelmä asennettiin noin viikossa ilman häiriöitä.

>> Lue lisää projektista kaupunkilehti Karhulalaisen artikkelista 9/2017 (PDF)

 

Alt
Alt

Pyhtään kunta

Alt

68 %
Energiansäästöt
 
Alt

2 vuotta
Takaisinmaksuaika
 
Alt

230
Valaisinta
 

Huutjärven koulu on Pyhtäällä toimiva noin 600 oppilaan peruskoulu, johon kuuluvat ala- ja yläaste. Koulu valmistui vuonna 2007. Koulun sisätilat on valaistu pääasiallisesti loisteputkivalaisimilla, jotka kuluttavat paljon sähköenergiaa ja vaativat jatkuvaa huoltoa. Valoremontti suunnitteli koulun sisätiloihin liike- ja läsnäolotunnistukseen perustuvan valaistuksen ohjausjärjestelmän. Valaistuksen suunnittelussa keskityttiin erityisesti energian säästöön, huoltovapauteen, käytettävyyteen sekä turvallisuuteen. Valaistusjärjestelmä toteutettiin Philipsin laadukkailla ja energiatehokkailla LED-putkilla. Valaisimiin tehtiin sähköisten liitäntälaitteiden ja kondensaattorien ohitus, joka lisäsi uuden valaistusratkaisun energiatehokkuutta ja elinkaarta entisestään.

 

 

Alt
Alt

O.K. Auto

Alt

72 %
Energiansäästöt
 
Alt

3 vuotta
Takaisinmaksuaika
 
Alt

393
Valaisinta
 

Huolenpito ympäristöstä on yksi O.K. Auto Oy:n keskeisimmistä arvoista ja yhtiö on sitoutunut etsimään aktiivisesti keinoja pienentääkseen kiinteistöjen energiankulutusta. O.K. Auto käynnisti energiasäästötalkoot investoimalla ympäristöystävälliseen ja energiatehokkaaseen LED-valaistukseen. Valoremontti toteutti Kouvolan O.K Autotalon valaistusuudistuksen. Asiakkaan tavoitteena oli saada liikkeeseen energiatehokas ja tasainen valaistus, jossa autot pääsevät oikeuksiinsa ja asiakasviihtyvyys paranee. LED-valaistuksen parempi värintoisto lisää korjaamon valaistuksen laatua merkittävästi. Vaihtamalla myymälässä, korjaamossa, varastossa ja pesulassa olevat loisteputket laadukkaisiin ja pitkäikäisiin LED-putkiin saavutettiin 72 % energiansäästöt, 3 vuoden takaisinmaksuajalla.

 

 

Alt
Alt