ILP-Group

ikoni

70%

Energiansäästöt

ikoni

3 vuotta

Takaisinmaksuaika

ikoni

400

Valaisinta

ILP Group – satamaterminaalin valaistus

ILP-Group investoi energiatehokkuuteen vaihtamalla valaistus LED-tekniikkaan

Logistiikka-alan monitoimija ILP-Group Ltd Oy sitoutui tehokkaampaan energiankäyttöön liittymällä kansalliseen energiatehokkuussopimukseen. Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa ja ensisijainenkeino edistää energian vastuullista ja tehokasta käyttöä sekä vähentää ilmastonmuutosta aiheuttavia hiilidioksidipäästöjä.

”Haluamme täyttää oman osuutemme yhteisissä energiasäästötalkoissa. Energiatehokkuussopimukseen liittymisenmyötä voimme toteuttaa energiasäästötoimia omista lähtökohdistamme”, perustelee ILP-Groupin hallituksen puheenjohtaja Timo Petäjä.

LED-valaistuksella yli 70 % energiasäästöt

Energiasäästötalkoot ILP-Group käynnisti investoimalla LED-valaistustekniikkaan. He valitsivat Valoremontti Oy:n projektikumppanikseen, joka vastasi valaistuksen suunnittelusta, projektin johtamisesta ja toteutuksesta avaimet käteen -periaatteella. LED-valaistusjärjestelmällä on pitkä käyttöikä ja LED-valaisimilla päästään yli 50 000 tunnin käyttöikään. Valaisimet tuovat merkittäviä säästöjä energiatehokkuudella kiinteistön aikaisempaan valaistusjärjestelmään verrattuna, eivätkä ne sisällä ongelmajätteitä, kuten elohopeaa. Lisäksi investoinnilla on lyhyt takaisinmaksuaika, vain noin 3 vuotta.

Pitkäikäinen ja huoltovapaa LED tykkää kylmästä

ILP-Groupin logistiikkaterminaalit koostuvat useista kylmistä varastohalleista ja laajoista ulkoaluekentistä, joten LED-valaisimet soveltuvat erinomaisesti yhtiön tarpeisiin. Terminaalissa työskennellään kaikkina vuorokauden aikoina, kesät ja talvet. Talvella valot syttyvät heti pakkasessa, ja valaisimien käyttöikä pitenee entisestään alhaisemmassa lämpötilassa.

Valoremontti toteutti ILP-Groupin Mussalon sataman logistiikkaterminaalin valaistuksen. Projektissa uusittiin alueella sijaitsevien neljän logistiikkavaraston, toimistojen, huoltohallien sekä piha-alueen valaistus. Lisäksi Valoremontti uudisti ILP-Groupin Vaalimaan terminaalien valaistuksen. Asiakkaan toiveena oli löytää laadukas valaistus, joka mahdollistaa suuret energiansäästöt. Sen lisäksi uusi valaistusjärjestelmä parantaa valon laatua merkittävästi. Terminaalissa operoidaan kaikkina vuorokauden aikoina kesät ja talvet. Paremman valaistuksen myötä työturvallisuus ja työvire paranee. Valaistuksen uudistus toteutettiin hämärä- ja liiketunnistukseen perustuvalla ohjauksella.

image of quoted person

Tom Stenroth

Terminaalijohtaja

quotation marks

Sen lisäksi, että saavutamme hankkeen myötä suuret kokonaissäästöt, parantaa uusi valaistusjärjestelmä valon laatua merkittävästi. Terminaalissa operoidaan kaikkina vuorokauden aikoina kesät ja talvet. Paremman valaistuksen myötä työturvallisuus ja työvire paranee.

Lisää referenssejä