Ulkovalaistus

Hyvä ulkovalaistus toteutetaan energiatehokkailla LED-ulkovalaisimilla.

Hyvin toteutettu ulkovalaistus on tärkeä osa erilaisia kiinteistöjä, piha-alueita, puistoalueita ja ulkoliikuntakenttiä. Energiatehokkailla LED-valaisimilla ja niihin integroitavalla älykkäällä valaistuksen ohjauksella luodaan alueilla liikkuville ihmisille turvallisuutta, sillä ehkäistään ilkivaltaa ja mahdollistetaan vaikkapa urheilutoiminta myöhäänkin illalla. Hyvin suunniteltu ja optimoitu ulkovalaistus myös lisää alueen vetovoimaa ja viihtyisyyttä.

Ulko- ja aluevalaistuksen suunnittelussa täytyy huomioida erilaisten alueiden käyttötarkoitus ja niille määritellyt valaistusstandardit, sillä kaikki vaativat omanlaisensa valaistusratkaisun toimiakseen optimaalisesti. Oikein suunniteltu valaistus yhdistettynä laadukkaisiin, pitkäikäisiin ja tehokkaisiin LED-valaisimiin antaa tarvittavan valon juuri sinne missä sitä kulloinkin tarvitaan. Laadukkaat LED-valaisimet takaavat erinomaisen värintoiston, joka parantaa yksityiskohtien erottuvuutta ja sitä kautta turvallisuutta. Lisäksi älykkäällä valaistuksen ohjauksella voidaan säätää valaistusta eri käyttötarkoituksiin sopiviksi ja pidentää valaisimien käyttöikää merkittävästi.

Kiinteistöjen, puistoalueiden ja piha-alueiden ulkovalaistus

Kiinteistöjen ja piha-alueiden valaistuksessa alueen vetovoiman ja turvallisuuden tunnun rakentaminen nousee keskeiseen rooliin. Valaistuksella voidaan leikitellä tai korostaa tiettyjä kohtia, kuten opasteita ja kylttejä. Valaistuksen avulla voidaan myös ohjata alueella liikkuvaa jalankulkijaa haluttuun suuntaan.

Hyvin suunnitellulla ulkovalaistuksella on iso merkitys positiivisen ja miellyttävän tunnelman luomisessa eikä se häikäise tai valaise vääriä kohtia.

Urheilualueiden valaistus

Valaistuksella on suuri merkitysitse urheilusuoritukseen sekä katsojan näkökulmasta urheilun seuraamiseen ja elämyksellisyyteen. Selkeä ja tasainen valaistus parantaa näkyvyyttä ja houkuttaa liikkumaan. Se myös luo turvallisuuden ja viihtyvyyden tuntua itse urheilijalle. On tärkeää, että valoa on aina oikea määrä juuri siellä missä sitä tarvitaan.

Meiltä saat räätälöityjä valaistusratkaisuja esimerkiksi jalkapallokentille, jääkiekkokentille ja muille vastaaville ulkona sijaitseville ulkoliikunta-alueille.

Älykkyydellä lisää elinikää ja säädettävyyttä

Älykkyyden integroiminen ulkovalaistukseen pidentää valaisimien elinkaarta merkittävästi sekä lisää energiansäästöjä. Ulkovalaistuksessa älykkyyttä hyödynnetään muun muassa  valaistuksen himmennyksen ja liiketunnistimien muodossa. Valaistuksen himmennystä käytetään esimerkiksi, kun ilta alkaa hämärtyä, jolloin valaisimet voidaan säätää vaikkapa vain 10% valaisuteholle. Tällöin 80 W ledivalaisin kuluttaa vain 8 wattia täyden tehon sijaan. Liiketunnistimia käytetään yleensä alueilla, missä ei ole jatkuvaa läpikulkua. Valaisimet syttyvät, kun liikettä on tunnistettavissa ja sammuvat kun liikettä ei enää ole havaittavissa. Molemmat näistä estävät alueiden ylivalaisua ja pidentävät valaisimien käyttöikää merkittävästi. Tärkeintä on aina löytää tarpeenmukainen ratkaisu juuri sinun tarpeillesi.

Kauttamme saat Philipsin PerfectPlay-järjestelmän laadukkaat LED-valonheittimet, jotka täyttävät kansainvälisten urheiluliittojen vaatimukset. Älykkäällä ohjausjärjestelmällä valaistusta voi etäohjata ja asetuksia voi nopeasti vaihtaa eri urheilulajeja varten. Pilvipalveluun perustuva raportointitoiminto auttaa vähentämään energiakustannuksia ja valosaastetta. Automaattisten vikailmoitusten ja päivitysten ansiosta voit keskittyä liikuntapaikan hoitamiseen huolehtimatta valaistuksesta.

Tutustu Ilp Groupin valaistussaneeraukseen.

Suosittua sisältöä