Parkkialuevalaistus

Riittävä parkkialuevalaistus takaa hyvän näkyvyyden kuskille ja alueella liikkuville jalankulkijoille.

Tänä päivänä yhä useampi pysäköintialue tai parkkihalli on auki 24/7, jolloin hyvällä ja riittävällä valaistuksella on suuri merkitys. Riittävä parkkialuevalaistus takaa hyvän näkyvyyden kuskille ja alueella liikkuville jalankulkijoille. Valaistuksen avulla voidaan myös maksimoida turvallinen saapuminen ja poistuminen parkkihallista. Asiakkaatkin valitsevat mielellään pysäköintipaikaksi sellaisen parkkihallin, missä valaistus on kunnossa ja näkyvyys hyvä. Meiltä saat tarpeisiisi räätälöidyn älykkään valaistuksen erilaisiin parkkihalleihin, parkkikatoksiin ja muille pysäköintialueille – sisälle tai ulos.

Lisää näkyvyyttä ja turvallisuutta

Hyvä parkkialuevalaistus ottaa huomioon sekä autoilijat että jalankulkijat. Valaistuksen tulisi olla kirkas, tasainen, häikäisemätön ja sen tulisi vähentää tummia varjoja ja parantaa näkyvyyttä merkittävästi. Hyvän valaistuksen ansiosta ihmiset tuntevat olonsa turvalliseksi ja autojen pysäköinti on helpompaa. Optimaalisen valaistuksen avulla myös saadaan parkkiruudut ja ajoväylät näyttämään leveiltä, eivätkä ne jää piiloon pimeyteen.

Jotta riittävä näkyvyys ja turvallisuus voidaan taata kaikilla pysäköintihallin vyöhykkeillä, täytyy valaistuksen suunnittelutyössä ottaa huomioon valmiiksi määritellyt valaistustandardivaatimukset. Esimerkiksi lipunmyyntiin, ajoväylille, sisään- ja ulosajorampeille, ja ajoradoille on kaikille määritettynä tietyt minimivalotasosuositukset, joita me noudatamme suunnittelutyötä tehdessä.

Laadukkaat LED valaisimet ja valaistuksen ohjaus

Pysäköintialueiden energiatehokas ja turvallinen valaistus toteutetaan laadukkailla LED-valaisimilla ja älykkäällä valaistuksen ohjauksella. LED-valaisimet kuluttavat huomattavasti vähemmän energiaa kuin perinteiset valaisimet ja niihin voidaan vaivattomasti integroida älykäs valaistuksen ohjaus hoitamaan valaistuksen automatisointia.

Parkkialuevalaistuksessa valaistuksen ohjaus perustuu usein liiketunnistukseen, himmennykseen tai erilaisiin aikaohjauksiin. Valaistuksen ohjauksen avulla valaistusta voidaan myös käyttää ohjaamaan asiakasta; esimerkiksi valotasoa voidaan nostaa sisääntulon ja poistumisteiden kohdalla, tyhjissä parkkiruuduissa ja jalankulkijoiden suojatiealueilla, jotta ne erottuvat paremmin. Valaistuksen himmennystä käytetään paljon esimerkiksi ulkona sijaitsevilla parkkialueilla. Illan alkaessa hämärtyä voidaan valaisimet säätää vaikkapa vain 10% valaisuteholle, jolloin 80 W ledivalaisin kuluttaa vain 8 wattia. Tämä estää alueiden ylivalaisua ja pidentää valaisimien käyttöikää merkittävästi, mikä taas näkyy suoraan isoina energiansäästöinä. Tärkeintä on aina löytää tarpeenmukainen ratkaisu juuri sinun yrityksesi tarpeille. Kiinteistön omistajille valaistuksen ohjaukseen panostaminen näkyy suoraan ylläpidon helppoutena, energiansäästöinä ja pienentyneinä käyttökuluina.

Tutustu mitä optimaalisesti toimivassa ulkovalaistuksessa täytyy ottaa huomioon.

Kauttamme saat esimerkiksi Philipsin GreenParking langattoman LED- pysäköintivalaistusjärjestelmän. Järjestelmä havaitsee ihmisten ja ajoneuvojen läsnäolon ja tarjoaa valaistuksen tarpeen mukaan säästäen energiaa ja kustannuksia. Läsnäolon tunnistus, joustava himmennys ja pitkäikäiset LED-valaisimet mahdollistavat kestävän pysäköintivalaistuksen luomisen.

Tutustu Kauppakeskus Pasaatin valaistussaneeraukseen.

Suosittua sisältöä