Rocla

ikoni

70%

Energiansäästöt

ikoni

4 vuotta

Takaisinmaksuaika

ikoni

520

Valaisinta

Rocla – trukkitehtaan valaistus, Järvenpää

Valoremontti suunnitteli ja toteutti Roclan trukkitehtaan sisävalaistuksen ja ulkovalaistuksen. Tuotantotilojen valaistus toteutettiin langattomasti ohjattavalla valaistusjärjestelmällä, jonka ansiosta työhön kuluva aika saatiin puolitettua verrattaessa perinteisesti ohjattavaan järjestelmään. Projektin lähtökohtana oli parantaa työntekijöiden työssä viihtyvyyttä, työturvallisuutta ja saavuttaa energiansäästöjä.

Älykkäästi ohjautuva valaistusjärjestelmä säästää paitsi rahaa, mahdollistaa myös tilojen käyttötarkoitusten muutokset helposti aikaa säästäen. Sekä yksittäin että ryhmissä ohjattavalla valaistuksella valo saadaan kohdennettua sinne, missä sitä tarvitaan. Koko tehtaan valoremontti toteutettiin tehokkaasti kolmessa kuukaudessa tuotantoa häiritsemättä.

Lopputuloksena Roclan toiminnan tehokkuus nousi 7 % ja  tuotannon laatuongelmat vähenivät LED-valaisimien tuottaman paremman ja luonnollisemman värintoistokyvyn ansiosta. Saadun palautteen mukaan työhyvinvointi kasvoi 98 % ja henkilöstö koki työviihtyvyyden parantuneen.

image of quoted person

Anssi Haataja

Business Developement Manager, Rocla Oy

quotation marks

Tämä oli harvinainen projekti, sillä se vietiin läpi asetettua aikataulua nopeammin ja hanke pysyi täysin budjetissa. Eikä projektista syntynyt meille yhtään ylimääräisiä henkilöstökuluja. Avaimet käteen -kokonaistoimitus tarjosi meille erittäin hyvän asiakaskokemuksen

Lisää referenssejä