Consolis Parma

ikoni

75%

Energiansäästöt

ikoni

3 vuotta

Takaisinmaksuaika

ikoni

51

Valaisinta

Parma – betonielementtitehtaan valaistus

LED-valaisimet toivat 75 % säästöt Parman Kotkan tehtaalle

Energiatehokkuus on yksi Parman vastuullisen toiminnan peruskiviä ja sen vuoksi Kotkan tehtaalla vanhat energiasyöpöt lamput vaihdettiin nykyaikaisiin LED-valaisimiin. Investoinnin myötä valaistuksen käyttämä energian tarve putosi neljännekseen ja työturvallisuus parani.

Parma solmi sopimuksen ulkopuolisen kumppanin, Enegian kanssa, joka tarkasteli energiatehokkuutta eri näkökulmista. Yksi suurennuslasin alla olevista asioista oli valaistus. Energia-asiantuntija laati toimittajavertailut, jossa Valoremontti Oy valikoitui projektin kokonaistoimittajaksi.

”Valaistus on yksi merkittävä sähkönkulutukseen vaikuttava tekijä. Kotkassa valaistuksen osuus kokonaissähkönkulutuksesta on noin 15 prosenttia. 75 prosentin säästö valaistuksessa tarkoittaa noin neljän omakotitalon vuotuista energiantarvetta”, kertoo energia-asiantuntija Elli Ikonen Enegialta.

”Kokonaissäästö syntyy energiaa säästävistä valaisimista ja älykkäästä valaistuksen ohjauksesta. Esimerkiksi valaistuksen voimakkuus säätyy automaattisesti luonnonvalon mukaan ja liiketunnistimet ohjaavat valaistusta työpisteissä.”, Ikonen jatkaa.

Huoltovapaus ja automatiikka helpottavat käyttöä

Ennen toteutusta tehtiin tehtaalla nykytilannearvio, jonka perusteella päädyttiin älykkääseen LED-valaistusjärjestelmään.

”Teimme henkilöhaastatteluita, mittaisimme ja kuvasimme tilat ennen muutosehdotuksen laatimista. Uusi ratkaisu tuo säästöjä niin energian kuin huoltokustannuksiin järjestelmän huoltovapauden myötä”, mainitsee projektijohtaja Oskari Marttila Valoremontti Oy:sta.

image of quoted person

Jari Karvonen

Tehdaspäällikkö

quotation marks

Työntekijöiltä saatu palaute on positiivista. Valoisuus vaikuttaa myös työviihtyvyyteen ja nostaa tuottavuuttamme.

Lisää referenssejä