Tibnor

ikoni

85%

Energiasäästöt

ikoni

4 vuotta

Takaisinmaksuaika

ikoni

60

Valaisinta

Tibnor – teknisen palvelukeskuksen valaistus, Hyvinkää

Tibnor on SSAB:n tytäryhtiö ja vastaa pohjoismaisten teollisuusyritysten teräs- ja metallitarpeista. Tibnorin Hyvinkään palvelukeskuksessa on suuret, eri alueisiin lohkotut varastohallit, joissa varastoidaan ja siirrellään kookkaita metallituotteita trukeilla ja hallinostureilla. Varastohallissa oli aiemmin vuosikymmeniä vanhat suurpainenatriumvalaisimet, joista osa oli jo elinkaarensa päässä ja varaosien saatavuus vaikeaa.

Valaistuksen avulla haluttiin parantaa työskentelyolosuhteita, sillä vanhojen valaisimien keltainen valo ja värintoisto koettiin heikoksi. Työturvallisuuden lisäksi uudistuksella haettiin säästöjä energiankulutukseen, pitkää elinkaarta ja huoltovapautta.

Valoremontti Oy:n tarjoama Philips GreenWarehouse -valaistusjärjestelmä tarjoisi oikean ratkaisun Tibnorille, ja Valoremontti hoiti valaistuksen uudistuksen avaimet käteen -kokonaistoimituksena. Valaistusjärjestelmä oli helppo asentaa olemassa olevien valaisimien tilalle, sillä uutta kaapelointia ei tarvittu ja järjestelmän asetukset määritettiin vain muutamassa minuutissa langattomilla ohjaimilla. Tibnor saavutti GreenWarehouse -järjestelmällä juuri niitä hyötyjä, joita haettiin ja sen vuoksi tähän teknologiaan päädyttiin.

Projektia tarkasteltiin myös kestävän kehityksen kannalta ja uusi valaistusjärjestelmä auttaa Tibnoria vähentämään CO2-päästöjä.

image of quoted person

Kimmo Halme

Tuotantopäällikkö, Tibnor Oy

quotation marks

Kirsikkana kakun päälle saimme enemmän kuin mitä odotimme. Energiansäästöjen lisäksi valon laatu yllätti meidät positiivisesti. Virheiden määrä vähenee ja työteho paranee, kun valaistus on kunnossa. Valoremontti Oy lunasti kaikki lupaukset. Meille jäi hyvin positiivinen kokemus uudesta toimittajasta.

Lisää referenssejä