TMP Terminals

ikoni

84%

Energiansäästöt

ikoni

2 vuotta

Takaisinmaksuaika

ikoni

148

Valaisimia

TMP Terminals Oy – Satamaterminaalin valaistuksen uudistus

TMP Terminals on Kotkan Mussalon satamassa toimiva yritys, joka vuokraa tiloja logistiikan toiminnoille. Logistiikkaterminaalin valaistuksen uudistaminen on osa meneillään olevaa suurempaa energiasäästöhanketta, joka toteutetaan nykyisen vuokralaisen TMP Logistics Oy:n kanssa .

Valoremontti vaihtoi terminaalin vanhat sisävalaisimet uusiin led-valaisimiin sekä uudisti ulkoalueiden, kaikkien toimistojen ja yhteisten tilojen valaistuksen. Samassa yhteydessä kiinteistöihin asennettiin uusi paloilmoitinjärjestelmä. Pääosaa projektissa näyttelivät hallin sisävalaisimet, joiden avulla on saavutettu huomattavat energiansäästöt. Valaistus toteutettiin järjestelmällä, jota ohjataan liiketunnistimilla. Tehokkaan projektin ja huomattavan energiansäästön ansiosta uudistukselle on laskettu lyhyt takaisinmaksuaika.

Tiivistä ja sujuvaa yhteistyötä

TMP Terminals Oy:n toimitusjohtaja Tero Pasi sekä TMP Logistics Oy:n toimitusjohtaja Marko Pasi kertovat, että projekti meni asiakkaan kannalta hyvin ja kaikki sujui aikataulussa. – Olemme oikein tyytyväisiä uudistusprojektiin. Missään vaiheessa ei tullut häiriöitä normaalille päivittäiselle toiminnalle, eli projekti sujui sikälikin hyvin.

Tero Pasin mukaan huomattavaa oli tekijöiden panostus projektiin ja se, että asiakas pidettiin ajan tasalla: – He olivat läsnä ja uudistuksessa koko ajan mukana. Tiesimme, että teemme yhteistyötä ihmisten kanssa emmekä kasvottoman yrityksen kanssa.


Henkilökunta kiittää

Uudistuksen myötä terminaalin työturvallisuus on parantunut, viihtyvyys lisääntynyt ja yleisilme on raikkaampi. Uudistus on tuonut myös ulkopuolisten silmin edustavuutta, kun mm. ulkoalueiden valaistus uusittiin.

Tero Pasi kertoo, että palaute henkilökunnalta on ollut pelkästään kiittävää varsinkin turvallisuuden kannalta. Kun koko ajan on kaikkialla pieni valaistus, ei työpaikalla ole pimeitä paikkoja, joihin pitäisi käydä sytyttämässä valoja.

Liiketunnistimien ansiosta valon määrä lisääntyy sitä mukaa, kun tiloissa liikutaan. Ja vähän ajan kuluttua valot taas himmenevät. Yritykselle se tuo myös rahallista tärkeää säästöä, sillä enää ei tarvitse erikseen muistaa sammutella valoja paikoista, joissa ei työskennellä.

Referenssit puhuivat puolestaan

– Valitsimme Valoremontin valaistuksen uudistajaksi, koska heillä on hyvät ja monipuoliset referenssit vastaavista projekteista. Toinen tärkeä asia ovat hyvät ja luotettavat tuotteet. Voimme luottaa, että kaikki toimii niin kuin pitää. Pidämme tärkeänä myös vihreiden arvojen huomioimisen. Ympäristöarvot ovat meille ja asiakkaillemme tärkeitä ja niihin pyrimme panostamaan, led-valaistus optimaalisella ohjauksella on osa sitä. Tero Pasi sanoo.

Oleellinen asia TMP Terminalsille oli kumppanin valinnassa myös se, että se haluaa tehdä yhteistyötä Kotkassa toimivan yrityksen kanssa. – Kotkan ja Haminan seudun kehittäminen ja alueen yrittäjyyden tukeminen on meille tärkeää. Lisäksi Valoremontti on luotettava yritys, ja voimme uskoa siihen, että esimerkiksi takuuasiat toimivat niin kuin pitää.

image of quoted person

Tero Pasi

Toimitusjohtaja, TMP Terminals Oy

quotation marks

Valitsimme Valoremontin valaistuksen uudistajaksi, koska heillä on hyvät ja monipuoliset referenssit vastaavista projekteista. Toinen tärkeä asia ovat hyvät ja luotettavat tuotteet. Voimme luottaa, että kaikki toimii niin kuin pitää. Tiesimme, että teemme yhteistyötä ihmisten kanssa emmekä kasvottoman yrityksen kanssa.

Lisää referenssejä